Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor dviju sila

Rusija i Indija dogovorili izgradnju nuklearnih reaktora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija i Indija su se dogovorile da će raditi na projektu proizvodnje borbenog zrakoplova, odnosno izgraditi dva nuklearna reaktora u južnoj indijskoj državi Tamil Nadu.

Sporazumi na području obrane i nuklearne energije potpisani su tijekom dvodnevnog posjeta ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva Indiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uglavnom nagađanja Uočili su ''duboko zabrinjavajuću'' aktivnost: Inspektore su iz zemlje izbacili još 2009. godine, pa su ih prisiljeni promatrati iz satelita Vladimir Putin (Foto: AFP) mali nuklearni reaktor Rusi pokopali znanstvenike koji su poginuli u neuspješnom raketnom testiranju pa najavili: "Razvijamo novo oružje!"

>> Iran gradi novi, moćniji nuklearni reaktor

>> Izraelski zrakoplov srušio balon nad nuklearnim reaktorom

Rusija je blizak ekonomski i politički partner Indije još od vremena bivšeg Sovjetskog Saveza i desetljećima je imala monopol na indijskom obrambenom tržištu, ali New Delhi želi smanjiti svoje oslanjanje na jednu zemlju kako bi pokazao svoj rastući utjecaj na svjetskoj areni.

Čelnici iz Britanije, SAD-a, Francuske i Kine, zemalja koje su zajedno s Rusijom stalne članice Vijeća sigurnosti UN-am, posjetili su Indiju u posljednjih šest mjeseci i osigurali ugovore u ukupnoj vrijednosti od oko 50 milijardi dolara. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene