Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani ogorčeni

Ilok zbog svađe stranaka ostao bez proračuna, projekti stali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog svađe HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević Ilok je ostao bez proračuna i gradskog vijeća.

U grad dolazi Vladin povjerenik, a Iločani će ponovno na birališta. Dok ne izaberu novo gradsko vijeće svi projekti u gradu stoje, a gradonačelnik može samo isplaćivati plaće i podmirivati režije. Građani su ogorčeni.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković skupio 76 potpisa Anketa Dnevnika Nove TV Hrvati otkrili smatraju li da je Domovinski pokret od HDZ-a dobio previše, premalo ili dovoljno: Pogledajte rezultate glasanja Provjereno: Domovinski pokret - 1 Donosi Provjereno Stručnjaci zgroženi programom Domovinskog pokreta: "Učenice ćemo podučavati kako da budu samo majke i domaćice, a učenike kako da budu samo očevi i ratnici?"

'Pa nagodinu su izbori, zašto mi sad ponovno na izbore. Opet jedan teret 100-200 tisuća, zbog čega, zbog interesa pojedinaca', rtvrdi ogorčeni građanin.

'Takav gotov dokument mi nismo mogli prihvatiti', kaže Pero Ćorić, dopredsjednik Gradskog vijeća (HSP Ante Starčević). 'Na gradskom vijeću nisam imao nekakvih amandmana', rekao je Miroslav Janjić, gradonačelnik Iloka (HDZ).

Nije Ilok jedini grad u kojem gradonačelnik i gradsko vijeće ne surađuju. Takve gradove sada preuzimaju Vladini povjerenici, a ministar uprave na sebe je preuzeo izmjene izbornog zakona.

'Trebalo bi razmisliti o ovom sadašnjem odnosu koji je potpuno neodrživ što pokazuju i ovakve situacije. Vrlo vjerojatno će doći do nekih izmjena u tim odnosima', tvrdi ministar uprave Arsen Bauk. Dok se ti odnosi ne promijene, projekti u Iloku stoje. Deblji kraj u ovoj priči opet će izvući građani. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene