Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Berlinski momci'

Igrokazom upozoravaju na trikove pedofila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki četvrti dječak u Njemačkoj doživi susret s pedofilima, a svaki 12. postane žrtva seksualnog nasilja. To su rezultati studije koju je provelo Slobodno sveučilište u Berlinu.

Zbog toga je oformljena udruga 'Berliner Jungs' ili u prijevodu 'Berlinski momci'. Oni obilaze osnovne škole, sastajališta mladeži ili bazene i objašnjavaju dječacima od 10 do 13 godina kakvim se sve trikovima služe pedofili i to preko igrokaza.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćna presuda Pedofil iz Riječke nadbiskupije osuđen na 8 godina zatvora: Objavljeno što je sve radio Ilustracija Tijekom dvije godine Podignuta optužnica protiv 25-godišnjeg Rusa, u Zagrebu je seksualno zlostavljao dijete

'To je tema koja je još uvijek previše tabuizirana. Svaki dječak ima određene potrebe, određene želje, koje mu roditelji ne mogu ispuniti. Na tome pedofili grade svoju strategiju', rekao je Carsten Wittorf, član te udruge, za Deutsche Welle.

Neki dječaci im u igrokazu čak pokažu na stanove, gdje 'ti muškarci' žive. Samo neki od trikova, kojima se pedofili služe, su ljubazno obraćanje, nuđenje novca i darova, odvajanje pojedinaca iz skupine, ucjenjivanje malim tajnama. Te trikove oni pokazuju i tijekom igrokaza, a dječaci, koji i sami glume, moraju se pedofila osloboditi. Ako dođu do određenih informacija, podatke odmah prosljeđuju nadležnim ustanovama. Iz udruge poručuju da bi svoj igrokaz rado izveli i u katoličkim ustanovama, ali one zasad nisu pokazale interes.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene