Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA NOVOM ZELANDU

Iglama kontaminirane jagode pronađene i u trgovinama izvan Australije

Australska jagoda (Foto: AFP)
Australska jagoda (Foto: AFP) Foto: Afp
Jedan je novozelandski lanac supermarketa objavio u nedjelju da su šivaće igle pronađene u jednoj posudici s jagodama podrijetlom iz Australije.

Trgovinski lanac Countdown objavio je da povlači marku australskih jagoda sa svojih polica nakon otkrića igala u trgovini u Aucklandu.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe" Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

Voće podrijetlom iz Zapadne Australije prodavano je prošlog tjedna u svim prodavaonicama tog lanca na Novom Zelandu, a zabilježen je samo jedan incident.

"Shvaćamo vrlo ozbiljno sigurnost hrane", izjavio je glasnogovornik tvrtke u priopćenju. "Kupci mogu vratiti u dućan sve jagode marke Choice koje imaju kako bi bili mirni, a novac će im biti vraćen u cijelosti".

Lanac je također savjetovao potrošačima da prerežu jagode ostalih australskih marki prije nego ih jedu.

U Australiji je policija zabilježila stotinjak incidenata koji uključuju pribadače ili igle u voću, nakon prvih slučajeva u državi Queensland, na sjeveroistoku zemlje.

Woolworths Australia, tvrtka-majka Countdowna, povukla je igle sa svojih polica zbog psihoze, a i iz "predostrožnosti".

Vlada australskog premijera Scotta Morrisona uspjela je u četvrtak da parlament postroži zakon te je sabotaža hranom podložna kazni od 15 godina zatvora. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene