Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Monstrum s Grbavice'

I Srbija će zatražiti izručenje Vlahovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijansko ministarstvo pravosuđa najavilo je u četvrtak da će idućih dana od španjolskih vlasti zatražiti izručenje Veselina Vlahovića, osumnjičenog za ratne zločine, uhićenog prije dva dana u Španjolskoj.

Vlahovića Srbija traži radi odsluženja kazne zatvora od sedam godina na koju je pravomoćno osuđen pred okružnim sudom u Novom Sadu zbog ubojstva. Osim Srbije, Vlahovića potražuju i Bosna i Hercegovina i Crna Gora. Španjolsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je u utorak da je u Altei, na istoku zemlje, uhićen osumnjičeni srpski ratni zločinac Veselin Vlahović, kojega Bosna i Hercegovina traži zbog više od stotinu ubojstava počinjenih između 1992. i 1995. u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...

Za Vlahovićem, nazvanim 'monstrum s Grbavice', izdane su tri međunarodne tjeralice, među kojima je jedna za genocid. Vlahović je u studenome 1999. uhićen u Crnoj Gori, gdje je služio zatvorsku kaznu zbog drugih djela, a dvije godine poslije pobjegao je iz zatvora. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene