Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Arheološko otkriće

Hvatali zalutalu mačku i nabasali na grobnicu staru 2.000 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zalutala mačka priuštila je jednom građaninu Rima iskustvo života, nakon što ju je slijedio ispod kamenih stijena, sve do grobnice stare 2.000 godina.

Mirko Curti lovio je s prijateljem mačku ispred svoje zgrade u Rimu u utorak navečer, no pobjegla im je kroz pukotinu u stijeni, piše La Repubblica. Kako je pukotina bila dovoljno velika i za čovjeka da se provuče, Curti i njegov prijatelj krenuli su za mačkom.

Pročitajte i ovo Ilustracija novi virus Virus o kojem se malo zna odnio prvu ljudsku žrtvu: Stanovnici su pozvani da budu na oprezu Ilustracija užas u Italiji Trkača do smrti izgrizli rotvajleri: Pronašli ga u parku, imao je duboke rane na licu i rukama

>> Mjesto gdje je ubijen Julije Cezar danas je obična autobusna stanica

Na njihovo veliko iznenađenje, otkrili su podzemnu grobnicu okruženu kamenim nišama, koje su se u doba Rimskog carstva koristile za pogrebne urne.

'Našli smo se u grobnici s najmanje stotinjak kostiju razbacanih uokolo', rekao je Curti. Nedavne teške oborine vjerojatno su, pretpostavlja se, isprale dio zemlje sa stijena koje se nalaze na ulazu u grobnicu.

Arheolozi ističu, kako nakupina kostiju u grobnici, nemaju veze s nišama koje su dizajnirane za držanje urni te da su vjerojatno dospjele u grobnicu iz druge grobnice negdje unutar iste stijene, piše Guardian. Procijenili su kako grobnica potječe iz perioda između 1. stoljeća prije Krista i 2. stoljeća nakon Krista.

Ulaz u grobnicu je zatvore radi sigurnosnih razloga, a tim arheologa s Paolom Filippini na čelu nastavlja s istraživanjem grobnice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene