Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KLJUČ U BRAVU

Turisti se otrovali u hotelu iz pakla, među njima i dosta Hrvata: "Ovo je osmi put da ga zatvaramo..."

Budva, ilustracija
Budva, ilustracija Foto: Getty Images
Crnogorska turistička inspekcija zatvorila je u nedjelju hotel "Loza" u Budvi, u kojem je bilo smješteno oko 100 turista koji su u subotu zatražili pomoć liječnika zbog simptoma trovanja hranom.

Među turistima koji su se otrovali hranom bila je i skupina hrvatskih državljana, članova folklorne grupe Zajednica hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Klinča Sela. Predsjednica te zajednice Gordana Juranko potvrdila je za Jutarnji list da su se svi članovi razboljeli i završili u bolnici u Cetinju.

"Nas 37 iz Zajednice hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Klinča Sela došlo je u Budvu na folklorni festival... Hrvatsko veleposlanstvo je odreagiralo izuzetno dobro te smo uz njihovu pomoć dobili novi smještaj u drugom hotelu, što će financijski pokriti ministarstvo turizma Crne Gore. Ovdje u hotelu Slovenska plaža imamo oporavak pod nadzorom liječnika. Rezultati analize uzroka trovanja znat će se u ponedjeljak", kazala je, među ostalim, Juranko.

Pročitajte i ovo Budva, ilustracija Angažirala se i veleposlanstva Prijavljivali tegobe gdje su stigli: U Crnoj Gori masovno trovanje hranom, stradali i Hrvati

Pročitajte i ovo Ilustracija TRAJNA PRIJETNJA ZDRAVLJU Masovni pomor ribe u rijeci: Otkriveno golemo zagađenje opasnim toksinom

Kako je priopćila ravnateljica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević, ovo je osmi put da se u nekoliko mjeseci zatvara budvanski hotel Loza.

"Zapečaćene su sve smještajne jedinice u hotelu (100 soba), restoran i kuhinja. Dakle, kompletni objekt", kazala je Vujošević te je istaknula da su pečati prethodnih sedam puta nezakonito skinuti što je prema crnogorskom zakonu kazneno djelo.

Među turistima koji su hospitalizirani je i 12 Hrvata koji su smješteni u bolnici Danilo prvi na Cetinju. Kako je prenio portal RTCG oni su dobrog zdravstvenog stanja i danas bi trebali biti otpušteni na kućno liječenje.

Crnogorski Institut za javno zdravlje ranije je obajvio kako je uzeo uzorke iz prostorija hotela te ih poslao na analizu kako bi se utvrdio uzrok trovanja turista.

Čelnici općine Budva kasno sinoć potvrdili su da se oko 100 turista uglavnom iz Poljske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske javilo bolnicama u Kotoru, Baru i Cetinju s probavnim tegobama.

Na Twitteru se oglasio i i crnogorski ministar zdravlja u tehničkoj vladi Dragoslav Šćekić koji je napisao kako su crnogorske zdravstvene ustanove "brzo i odgovorno pružile neophodnu zdravstvenu zaštitu".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene