Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Sirije

Hoće li se i Izrael pridružiti Konvenciji o kemijskom oružju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Izraela Shimon Peres kaže da će vlada njegove zemlje ozbiljno razmotriti pristupanje Konvenciji o kemijskom oružju iz 1997. godine.

Izraelska će vlada ozbiljno razmotriti pridruživanje međunarodnom sporazumu o zabrani kemijskog oružja nakon što je Sirija priopćila da će uništiti svoje kemijsko oružje, izjavio je u ponedjeljak izraelski predsjednik Shimon Peres.

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate Slika nije dostupna Piše Washington Post Sirijsko kemijsko oružje možda neće biti tako teško uništiti

Izrael je jedna od samo šest zemalja na svijetu koje se nisu pridružile Konvenciji o kemijskom oružju iz 1997. godine.

>> Asad: Sirija će se uskladiti s rezolucijom UN-a

'Siguran sam da će to naša vlada ozbiljno razmotriti', rekao je Peres novinarima u Den Haagu, nizozemskom gradu u kojemu je sjedište Organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW).

Izrael nikada nije javno priznao da posjeduje kemijsko oružje.

Sirija je godinama jačala svoj program kemijskog oružja, uvelike kako bi parirala izraelskoj vojnoj superiornosti na Bliskom istoku.

Peres je rekao da se Sirija odlučila priključiti konvenciji kada se suočila s prijetnjom vojnog udara, ali da će Izrael svejedno razmotriti poziv glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona svim zemljama da potpišu sporazum. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene