Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Nadaju se nastavku međusobne suradnje

HDZ BiH, SDA i SNSD zajednički će inicirati promjenu Ustava BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri najjače političke stranke u Bosni i Hercegovini zajednički će u parlamentu te države pokrenuti inicijativu izmjena bosanskohercegovačkog ustava, odlučili su na sastanku u Sarajevu stranački vođe Dragan Čović, Sulejman Tihić i Milorad Dodik.

Predsjednici Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH), Stranke demokratske akcije (SDA) i Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) sastali su se nakon višemjesečne stanke ne bi li potaknuli provedbu reformi u BiH na kojima ustraje i međunarodna zajednica.Sastanak je održan neposredno nakon što je Zastupnički dom Parlamenta BiH velikom većinom glasova podržao prijedlog amandmana na Ustav BiH kojim se uređuje status Distrikta Brčko.

Pročitajte i ovo SDA (Foto: AFP) REPOVI IZBORA Dokaz političkog inženjeringa? Izvor portala u BiH tvrdi da je SDA preusmjeravao glasove Komšiću Mostar uoči izbora (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Sve zanimljiviji brojnim gostima Grad s posebnim statusom uoči izbora u BiH: ''Podjele u Mostaru izazivaju političari, a ne narod''

'Nadamo se da će ovakva praksa biti nastavljena', navedeno je u zajedničkoj izjavi Čovića, Tihića i Dodika u kojoj je istaknuto i to kako trojica političara drže da ne postiji alternativa političkom dijalogu i kompromisu na kojemu je temeljeno i rješenje za Brčko.

Na taj način, kako su istaknula trojica političara na zajedničkoj konferenciji za novinstvo, došlo se i do dogovora o državnom proračunu, poticajima za povratak izbjeglica te o pripremama za popis stanovništva. Najvili su kako će o rezultatima razogora što ih vode izvjestiti i Upravni odbor Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC) koji u četvrtak zasijeda u Sarajevu.

Čović, Tihić i Dodik ponovo bi se trebali sastati 31. ožujka i to u Mostaru kada će ondje, kako se očekuje, boraviti i predsjednik Vlade Hrvatske Ivo Sanader.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene