Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Magnitude 6.1 po Richteru

Haiti ponovno zatresao snažan potres!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Epicentar novog potresa je bio 56 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada Port-au-Princea

Haiti je jutros ponovno pogodio snažan potres magnitude 6.1 po Richteru. Američki geolozi su objavili da je epicentar potresa bio 56 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada Port-au-Princea a po prvim informacijama je dobro zatresao zgrade. No, ne zna se ima li nove štete i kolika je. Potres koji je Haiti pogodio prije osam dana bio je magnitude 7.0 po Richteru te je ubio 72.000 ljudi.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

I potres ovakve snage poput ovog najnovijeg predstavlja veliku opasnost za Haiti gdje oštećene zgrade predstavljaju svakodnevnu opasnost. Ovaj potres je tako sada drugi najsnažniji nakon onog prvobitnog razornog prije osam dana. Agencije javljaju da su se pacijenti koji se nalaze po bolnicama odmah počeli moliti dok se tlo ljuljalo poput broda.

>> VIDEO: Dvije žene spašene nakon tjedan dana

Dvije žene spašene su jučer navečer iz ruševina u Port-au-Princeu, tjedan dana nakon katastrofalnog potresa koji je razorio haićanski glavni grad. Prvo su meksički i njemački vatrogasci zajedničkim naporima ispod ruševina katedrale izvukli 70-godišnju Annu Zizi. Ona je spasiocima rekla da pod ruševinama stolne crkve ima još živih pa se sada traga za njima, javlja agencija dpa.

Osam dana nakon katastrofalnog potresa na Haitiju u kojem je poginulo najmanje 70.000 ljudi, nade u pronalaženje preživjelih sve su manje, a sve brojnije američke vojne snage rade na raspodjeli međunarodne pomoći iznemoglom stanovništvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene