Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokolj u Srebrenici

Haag za Tolimira traži doživotni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Doživotni zatvor zatražen je za bivšeg generala bosanskih Srba Zdravka Tolimira, kojemu se na Haaškom sudu (ICTY) sudi za genocid zbog njegove uloge u pokolju u Srebrenici 1995.

"General Tolimir je čisto utjelovljenje ... tog genocida počinjenog u Srebrenici: jedina moguća presuda je doživotni zatvor", rekao je Peter McCloskey, predstavnik ureda tužiteljstva. Zdravko Tolimir (63), desna ruka Ratka Mladića, optužen je za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine.

Optužen je da je, sa svojim nadređenim Mladićem, sudjelovao u planiranju genocida gotovo 8000 Muslimana u Srebrenici 1995., najgorem pokolju u Europi od Drugoga svjetskog rata.

"Izabravši Mladića umjesto zakona, on je izgubio ljudskost", dodao je McCloskey.

Pročitajte i ovo Neredi u Nizozemskoj Ozlijeđeni policjaci VIDEO Veliki sukobi Eritrejaca u Nizozemskoj: Pale automobile, proglašeno izvanredno stanje Radovan Karadžić (Foto: AFP) Osuđen na 40 godina Sud u Den Haagu uskoro odlučuje o žalbi Radovana Karadžića

>> 'Tolimir pazio da ubilačka operacija odradi svoj zli posao'

Tolimir je uhićen u BiH 31. svibnja 2007. Izjasnio se da se ne osjeća krivim i brani se sam. Suđenje mu je, nakon nekoliko odgoda zbog njegova lošeg zdravstvenog stanja, počelo 26. veljače 2010. (Hina)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene