Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Haag: Del Ponte razgovarala s obavještajcima iz regije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šefovi obavještajnih službi iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore sastali su se jučer u Den Haagu s glavnom tužiteljicom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Carlom del Ponte kako bi razmotrili mogućnost uhićenja preostale četvorice optuženih za ratne zločine koji su još uvijek na slobodi, tvrdi sarajevski "Dnevni avaz".

List navodi kako su na poziv Del Ponte u Den Haagu boravili ravnatelj Obavještajno-sigurnosne službe BiH (OSA) Almir Džuvo, direktor Sigurnosno-informativne agencije Srbije (BIA) Rade Bulatović i načelnik Službe državne sigurnosti Crne Gore Duško Marković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vukčević: Ne taktiziramo s Mladićevim i Karadžićevim uhićenjem Slika nije dostupna Vukčević: Pretpostavljamo da je Mladić u Srbiji, a Karadžić u regiji

Poziv za sudjelovanje navodno je bio poslan i ravnatelju SOA-e Tomislavu Karamarku no on nije mogao sudjelovati jer je na službenom putu u SAD-u.

"Avaz" ističe kako je ovo prvi put da su se čelnici obavještajnih
službi iz regije okupili na jednom mjestu razmjenivši pri tom dostupne informacije o haškim bjeguncima Radovanu Karadžiću, Ratku Mladiću, Goranu Hadžiću i Stojanu Župljaninu.

Osim razgovora čelnika obavještajnih službi navodno je održan i susret ključnih operativaca koji rade za ove agencije a na njemu su sudjelovali i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Izvori sarajevskog lista tvrde kako se mogu očekivati "konkretni rezultati" koji bi proistekli iz tajnovitih haških razgovora vođenih.

Sama Del Ponte je u posljednjem intervjuu kojega je dala BBC-u istaknula kako drži da su u Srbiji ne samo Mladić nego i Hadžić i Župljanin, dok je za Karadžića vjerojatno samo to da je u regiji, što uključuje Srbiju, ali i RS te Crnu Goru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene