Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Guverner htio 'prodati' Obamino mjesto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner američke države Illinois, države čiji je senator bio novoizabrani predsjednik Barack Obama, Rod Blagojevich, u utorak je uhićen pod optužbom za korupciju, izvijestio je ured glavnog državnog tužitelja.

Guvernera Blagojevicha otpužnica tereti da je pokušao financijski profitirati 'prodajom' mjesta u senatu koje je do sada pripadalo demokratu Baracku Obami, nakon što je Obama 4. studenoga izabran za idućeg američkog predsjednika. 

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Slika nije dostupna Optužbe za korupciju Počelo drugo suđenje Rodu Blagojevichu

Zajedno s Blagojevichem, priveden je i predstojnik njegova ureda John Harris.

Prema FBI-jevom izvješću na 76 stranica, 51-godišnji demokratski guverner uhićen je nakon što su preslušane snimke, čiju je realizaciju odobrio sud i čiji sadržaj otkriva kako je postojala konspiracija o prodaji ili trgovini praznim mjestom u senatu za osobnu korist i/ili korist Blagojevicheve supruge Patti, koja je trebala dobiti mjesto u upravom odboru jedne američke korporacije.

U priopćenju Glavnog američkog državnog tužitelja Patricka J. Fitzgeralda, među ostalim stoji kako ga je osupnula širina korupcijske afere u optužnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene