Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imao je puno sreće

Greška koja mu je spasila život: Ovaj mladić preživio je stravičnu nesreću u Grčkoj

Nesreća u Grčkoj
Nesreća u Grčkoj Afp
Aktualno Galerija Nesreća u Grčkoj Nesreća u Grčkoj Foto: Afp Mjesto nesreće Mjesto nesreće Foto: Afp Stravična nesreća u Grčkoj: Ilustracija - 4 Stravična nesreća u Grčkoj: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Stravična nesreća u Grčkoj: Ilustracija - 5 Stravična nesreća u Grčkoj: Ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr +1 Stravična nesreća u Grčkoj: Ilustracija - 3 Galerija 1/6 >>
Panagiotis Stafilos mladić je koji je preživio jučerašnju stravičnu željezničku nesreću u Grčkoj u kojoj su poginule najmanje 43 osobe.

Najmanje 43 osobe poginule su u nesreći koja se dogodila 534 kilometra sjeverno od Atene kada se brzi putnički vlak koji je vozio prema Solunu zaletio u teretni vlak koji je dolazio iz suprotnog smjera na istoj pruzi te nakon toga izletio iz tračnica i zapalio se.

Mladić Panagiotis Stafilos imao je kartu za drugi kupe, ali je napravio malu grešku - pomiješao je brojeve i to mu je spasilo život.

Prvi i drugi vagon vlaka gotovo su u potpunosti uništeni u sudaru s teretnim vlakom. Da je sjeo gdje je trebalo, vjerojatno bi bio mrtav. Peti vagon, u kojem se mladić slučajno našao, uspio je ostati na tračnicama.

Stafilos je u intervjuu za BBC rekao da "možda iz čiste sreće ili zbog Boga" nije među povrijeđenima ili poginulima u nesreći. Rekao je da su ljudi u vlaku bili izbezumljeni nakon nesreće te da je pokušao pomoći im i smiriti ih.

Pročitajte i ovo Mjesto nesreće Očaj i bijes građana VIDEO Objavljena šokantna snimka razgovora šefa postaje i strojovođe nekoliko minuta prije sudara: Potraga za preživjelima se nastavlja

"Prvo smo pokušali razbili prozore, ali nismo imali dobar alat za to pa smo pokušali razvaliti vrata", rekao je.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Ateni nakon stravične željezničke nesreće u Grčkoj - 15 Nemar, a ne tragedija? Nakon željezničke nesreće izbili prosvjedi u Ateni: ''Da se zločin ne zataška, moramo biti glas mrtvih!''

Pročitajte i ovo Stype: Teška nesreća u Grčkoj - 1 Velika tragedija VIDEO Pogledajte grafički prikaz stravičnog sudara vlakova u Grčkoj

Na kraju je stigla hitna pomoć. Stafilos kaže da je prije sudara vlak  stajao oko 15 minuta na stanici Larisa, ali on tada nije razmišljao o tome jer su kašnjenja uobičajena u Grčkoj.

U Grčkoj su u utorak navečer izbili prosvjedi zbog željezničke nesreće. Prosvjednici su se sukobili s policijom ispred sjedišta Hellenic Traina u Ateni, tvrtke odgovorne za održavanje grčkih željeznica. Prosvjedi su održani i u Solunu i gradu Larisi, u blizini mjesta gdje se u utorak navečer dogodila katastrofa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene