Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemački dužnosnici

'Ministar financija se može odjenuti kako želi, ali neka bude ozbiljan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki ministar financija može u Berlin doći odjeven kako hoće, važno je da ponudi ozbiljan prikaz planova svoje vlade, rekli su u srijedu njemački dužnosnici.

U posjetima europskim prijestolnicama u kojima traži potporu za lijevu grčku vladu koja želi ponovno pregovarati o otplati duga i njemačkim preporukama o štednji, ministar Janis Varufakis privlači pozornost i svojom politikom i neformalnim odijevanjem.

Pročitajte i ovo Tomislav Sokol plesao u noćnom klubu Od šanka do podija Nije Sokol jedini koji voli plesati: Pogledajte kako partijaju i drugi hrvatski političari Kako političari koriste službene kartice - 6 Bez pardona Političari jeli, pili i organizirali svadbe sve na naš račun: Pogledajte koliko je tko potrošio

"Njemačka vlada svoje sugovornike ne cijeni po tome nose li kravatu, kožnu jaknu ili klasični sako", rekao je glasnogovornik kancelarke Angele Merkel Steffen Seibert od kojega su novinari tražili komentar "novoga stila" u Ateni.

'Prestanite kritizirati njemačku kancelarku'

"Nama to nije važno. Mi od nove grčke vlade očekujemo da nam predstavi ekonomsku i financijsku strategiju ", rekao je.

Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble sastat će se u četvrtak s Varufaksiom, a njegov glasnogovornik kaže da za goste ne postoji obveza službenog odijevanja.

Varufakis je u ponedjeljak na sastanak s britanskim ministrom Georgeom Osborneom došao u raskopčanoj košulji i crnoj kožnoj jakni, a domaćin ga je dočekao u odijelu. I novi grčki premijer Aleksis Cipras izbjegava kravatu. Talijanski premijer Matteo Renzi u utorak nakon njihova sastanka u Rimu darovao mu je jednu kravatu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene