Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje bez eura?

SLUŽBENO JE Grčka neće MMF-u platiti ratu kredita od 1,6 milijardi eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka bi mogla ostati bez eura.

Grčki ministar financija Yanis Varoufakis danas je potvrdio novinarima da Grčka neće platiti ratu kredita od 1,6 milijardi eura Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), javlja Reuters. Na ulasku u ministarstvo financija novinari su ga pitali 'hoće li Grčka platiti dug MMF-u', a on im je kratko odgovorio 'ne'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I dalje bi bili u EU NAKON SVEGA Njemačka će Grčkoj predložiti da izađe iz eurozone na 5 godina? Slika nije dostupna Odmor nije pokvaren NEDODIRLJIVI GRČKI TURIZAM 'Ovo je magična zemlja, uopće nas ne ometa kriza'

Čini se da Grčka vođena premijerom Aleksisom Ciprasom ipak ne namjerava ispoštovati dogovor s vjerovnicima, a Varoufakis je također dodao da se još uvijek nadaju dogovoru u zadnji čas.

Netko je pokrenuo akciju skupljanja novca za Grčku... i novac se slijeva iz minute u minutu

Grčkoj sada najozbiljnije no ikad prijeti izbacivanje eura kao valute, i ona se tada vraća na svoju nacionalnu valutu drahmu.

Podsjećamo, predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker poslao je još jednu ponudu Ateni u pokušaju da se postigne sporazum s vjerovnicima o novom paketu reformi prije nego istekne današnji krajnji rok, potvrdili su još jutros izvori iz EU-a i grčke vlade.

Prema toj "last minute" ponudi, grčki premijer Aleksis Cipras trebao je danas poslati pisani pristanak na najnovije uvjete.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene