Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznao da puši crack

'Gradonačelnik MORA otići!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradsko vijeće Toronta zatražilo je od problematičnog gradonačelnika Roba Forda da uzme dopust kako bi se pozabavio 'osobnim pitanjima' koja prema njegovu priznanju uključuju kupovanje droge i pušenje kokaina.

Neobvezujuće glasovanje dolazi u danu tijekom kojega su i Fordovi protivnici i njegovi bivši saveznici ispitivali gradonačelnika o njegovoj podobnosti da vodi najveći kanadski grad. Ford je rekao kako neće dati ostavku.

'Ja nisam nikakav ovisnik pa tako nisam baš siguran zašto govorite da trebam pomoć', rekao je Ford vijećnicima tijekom jednosatnog ispitivanja.

Nakon glasovanja on se opet ispričao. Ford koji je izabran 2010. priznao je prošloga tjedna da je pušio crack kokain dok je bio teško pijan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ništa od ostavke 'Pušio sam crack, ali ne znam točno kada jer sam bio mrtav pijan' Slika nije dostupna Svi žele snimku Kamerom uhvatili gradonačelnika kako puši crack?!

>> VIDEO Gradonačelnika na cracku snimili kako prijeti UBOJSTVOM!

U srijedu je ustvrdio kako ne tolerira drogu niti bande. Upitan, međutim, da li je kupio ilegalnu drogu u posljednjih dvije godine on je zastao nekoliko sekundi i tmurno odgovorio: 'Da, jesam'.

Vijećnici su s 37 prema 5 izglasovali službeni, ali neobvezujući zahtjev da Ford uzme dopust te ga pozvali da se ispriča za obmanjivanje stanovnika Toronta. Osim što je snimljen kako puši crack Ford je također snimljen i kako pijan prijeti neidentificiranoj osobi.

Gradsko vijeće nema ovlasti da prinudi gradonačelnika da odstupi ili ode na dopust ako nije osuđen za neki zločin. Ford tvrdi kako neće otići niti se podvrgnuti liječenju.

Dok se odvijalo saslušanje u vijeću stotine prosvjednika okupilo se ispred Gradske vijećnice a mnogi su pozivali Forda da odstupi.

Istraživanje javnoga mišljenja Ipsos-Reid za nekoliko televizijskih i radijskih kuća pokazalo je kako 76 posto birača u Torontu misli da bi Ford trebao dati ostavku ili otići na dopust dok se samo 24 slaže s njegovom odlukom da ostane na svom poslu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene