Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži obrazloženje

Gradonačelnik bijesan zbog kašnjenja u tegljenju Concordije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik otoka Giglija, ispred kojega se 13. siječnja nasukao golemi kruzer Costa Concordija, zatražio je u petak obrazloženje za kašnjenje u odsukavanju i tegljenju olupine.

"Tražim da se provjeri poštuje li se vremenski plan u odnosu na početni projekt, kako bi se općinu Giglio poštedjelo od teških posljedica", rekao je gradonačelnik Giglija Sergio Ortelli u pismu vladinu povjereniku za to pitanje Francu Gabrielliju i Opservatoriju Urgence Concordia. Potreban je "minimum jasnoće", dodao je Ortelli.

Kako pišu mediji, Ortelli je iz brzojava francuske agencije AFP-a u kojemu se ova poziva na tehničare i inženjere konzorcija Titan-Micoperi, doznao da operacije kasne i da će olupina ostati ondje do ljeta 2013., premda je njezino tegljenje bilo planirano u veljači.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve će otkriti DNK analiza U olupini Costa Concordije pronašli ostatke dvoje nestalih? Slika nije dostupna Potrošit će se 300 milijuna dolara OBJAVILI ANIMACIJU: Ovako će uspraviti olupinu Costa Concordie!

>> Kapetan 'Coste Concordije' na sudu izrazio žaljenje

"Zadnje informacije su pokazale stanoviti poremećaj u rokovima za različite faze operacije i potiču sve veću zabrinutost zajednice u Gigliu", ističe gradonačelnik u svom pismu. Zatražio je da ga se obavijesti o "razlozima koji su možda uzrokovali izmjenu početnog plana što je nedavno potvrđen u Rimu na susretu s prefektom Gabriellijem".

U izjavama koje prenose novine, gradonačelnik je izrazio čuđenje što je direktor Micoperija u jednoj televizijskoj emisiji u ponedjeljak navečer rekao da će se rokovi poštovati, a "48 sati poslije, tehničari na terenu daju izjave novinskim agencijama i televizijama u kojima zapravo demantiraju početni vremenski plan".

Ortelli je zatražio od "Coste Crocierea i od tvrtki koje rade na uklanjanju olupine da općinskim vlastima i stanovnicima Giglia obrazlože" razloge kašnjenja "kako gospodarstvo otoka ne bi pretrpjelo još veću štetu". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene