Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos i nered

Gotovo 700 uhićenja zbog nasilja i pljački u Tunisu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tuniski ministar pravosuđa Lazar Karui Šebi priopćio je da je 698 osoba uhićeno zbog sudjelovanja u neredima prije i nakon pada bivšeg predsjednika Zinea El Abidina Ben Alija 14. siječnja.

Te se osobe sumnjiči za 'sabotažu, napade i pljačku', dodao je ministar na tiskovnoj konferenciji. Među njima, 133 osobe su puštene na uvjetnu slobodu, a 31 osoba je oslobođena sumnje nakon istrage.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Nemiri u Francuskoj - 3 palež i nemiri FOTO/VIDEO Baka ubijenog mladića o kaosu u Francuskoj: "Prestanite"

>> Tunis izdao međunarodni uhidbeni nalog za odbjeglim Ben Alijem

Šebi je rekao da njegovo ministarstvo trenutačno istražuje mogućnost puštanja na slobodu zatvorenika koji su počinili lakše delikte, pretežito protiv imovine i nisu osuđivani za teška kaznena djela, a stariji su od 60 godina kao i osoba od 18 do 20 godina starosti, po istom kriteriju.

60 eura povišice zatvorskim čuvarima

Usto je kazao da će djelatnici zatvorskog sustava koji su jučer prosvjedovali ispred zgrade njegova ministarstva tražeći veće plaće i bolje radne uvjete, moći osnovati sindikat sličan onome kakav imaju zaposleni u ministarstvu unutarnjih poslova.

Odlučio je i da će poništiti sve stegovne kazne izrečene zatvorskim čuvarima i dati im mjesečnu povišicu od 120 dinara (oko 60 eura), kakvu su već dobili djelatnici ministarstva unutarnjih poslova. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene