Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže i njegovu obitelj

Tunis izdao međunarodni uhidbeni nalog za odbjeglim Ben Alijem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tuniske vlasti izdale su međunarodni nalog za uhićenje za odbjeglog predsjednika Zine al-Abidine Ben Alija i njegovom obitelji, izvijestio je tamošnji ministar pravosuđa, a prenosi BBC.

Lazhar Karoui Chebbi potvrdio je kako je Tunis od Interpola zatražio da uhiti Ben Alija, koji je nakon izbijanja nemira u Tunisu, pobjegao u Saudijsku Arabiju. Chebbi je rekao kako se Ben Aliju treba suditi za krađu zemljišta i ilegalni transfer stranih valuta po bankovnim računima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabranjeno okuplljanje članova Tunis: Suspendirana Ben Alijeva stranka Slika nije dostupna Uskoro plijene i zgradu Belgija blokirala Ben Alijeve bankovne račune

>> Tisuće prosvjednika tražilo ostavku prijelazne vlade Tunisa

U međuvremenu, nemiri na ulicama Tunisa ne prestaju, a prosvjednici traže ostavku cjelokupne vlade s Mohammedom Ghannouchijem na čelu. Neki od prosvjednika pokušali su probiti barikade postavljene oko zgrade vlade, no policija je reagirala ispaljivanjem suzavca.

Tunis u pritvoru drži već sedam članova predsjednikove obitelji, a od Interpola se očekuje da pronađe i uhiti preostale.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene