Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredno stanje

Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose

Obilna kiša u Afganistanu
Obilna kiša u Afganistanu Foto: Afp
Broj poginulih u olujama u Afganistanu i Pakistanu popeo se na najmanje 137.

Broj poginulih u olujama u Afganistanu i Pakistanu popeo se na najmanje 137 u proteklih nekoliko dana, a u nekim područjima očekuje se još obilnih padalina.

Poginulo je najmanje 67 ljudi u Pakistanu, objavilo je u četvrtak državno tijelo za kontrolu katastrofa, usred neuobičajeno obilne kiše za ovo doba godine.

U južnom gradu Karachiju proglašeno je izvanredno stanje. Grad je posebno osjetljiv na oluje zbog loše infrastrukture.

Pročitajte i ovo Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje

U Afganistanu je poginulo oko 70 ljudi, a 56 ih je ozlijeđeno u obilnim kišama i poplavama diljem zemlje. Oštećeno je 2627 kuća, priopćilo je u četvrtak Nacionalno tijelo za katastrofe.

Obilan snijeg i kiša proteklih mjeseci u Afganistanu uzrokovali su mnogo mrtvih i ozlijeđenih nakon neobično blage zime.

Ekstremni vremenski događaji poput poplava i suša u porastu su u Afganistanu i Pakistanu zbog klimatskih promjena, upozoravaju meteorolozi.

Pogođen desetljećima sukoba, Afganistan ima ograničene mogućnosti za ublažavanje učinaka klimatskih promjena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene