Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Haag spreman

Pogledajte snimke posjeta Hadžićeve ljubavnice i njegovog posjeta majci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Goran Hadžić, haški optuženik za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj, sletio je avionom u Haag.

Posljednji haški optuženik nakon sedam godina bijega stigao je u u Haaški sud. Goran Hadžić napustio je obiteljsku kuću u Novom Sadu gdje je bio u posjetu majci te je sletio u Haag oko 14:30 sati.

Pročitajte i ovo U Haagu započela konferencija o ratnim zločinima u Ukrajini Nakon dvije godine U Haagu započela konferencija o ratnim zločinima u Ukrajini Slika nije dostupna Suđenje Hadžiću Izaslanstvo Haaškog suda obilazi mjesta ratnog zločina u Hrvatskoj

Ministrica pravosuđa Srbije Snežana Malović, nešto iza podneva održala je konferenciju za novinare i istaknula kako je Srbija izručenjem Hadžića zatvorila najteže poglavlje u odnosima s međunarodnom zajednicom i Haškim sudom.

Kolona od 8 policijskih vozila i 3 pravosudna vozila po odlasku iz zgrade Specijalnog suda u Beogradu nije krenula na aerodrom, već za Novi Sad. Uz jaku pratnju policijskih snaga, Hadžić je po izlasku iz zgrade Specijalnog suda u Beogradu, sasvim van protokola, prvo prebačen u Novi Sad, kako bi se oprostio s bolesnom majkom, prije izručenja Haagu.

U obiteljsku kuću u Novom Sadu, Hadžić je ušao bez lisičina na rukama, okružen specijalcima. Nakon toga posjetio je i očev grob. Srbijanske vlasti nakon ta dva posjeta, doznajemo, helikopterom su Hadžića prebacili direktno na beogradski aerodrom, odakle su ga napokon izručili u Haag.

Nešto iza 8 sati jutros, Hadžića je posjetila obitelj u pritvoru u Beogradu. Ovog puta, u posjet je stigla Hadžićeva ljubavnica s malim djetetom.

Goran Hadžić se jučer i u pisanoj formi odrekao prava na žalbu na odluku o izručenju Haagu. Zahtjevi za izručenjem bili su ispunjeni kada je nalog potpisala ministrica Snežana Malović.

Hadžić je nakon uhićenja zatražio da ga posjete članovi obitelji - supruga i djeca, ali i ljubavnica s kojom je živio posljednjih godina i s kojom ima 4-godišnje dijete. Tijekom jučerašnjeg dana, Hadžića su posjetili supruga Živka, sin Srećko i sestra Goranka, a danas bi ga trebao posjetiti i brat te ljubavnica i malodobno dijete.

Hadžićev odvjetnik Toma Fila rekao je da će Hadžića u Haagu, na početku procesa, zastupati odvjetnik Vladimir Petrović. Haaški sud je izvijestio da će sudac u procesu protiv Gorana Hadžića biti zamjenik predsjednika suda, sudac O-Gon Kwon.

Goran Hadžić optužen je za zločine protiv čovječnosti, kršenje zakona i običaja ratovanja. Optužnica ga tereti 'za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu u Hrvatskoj od lipnja 1991. do prosinca 1993. na čijem čelu je bio Slobodan Milošević, a čiji je cilj bio prisilno i trajno uklanjanje nesrpskog stanovništva s približno trećine teritorija Hrvatske, i progone i ubojstva Hrvata i drugih ne-Srba u Vukovaru, Dalju, Erdutu, Lovasu i selu Klisa'.

Uhićen je 19. srpnja ujutro u 8:24 sati u selu Krušedol tijekom sastanka s jatakom koji mu trebao dati novac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene