Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tužiteljstvo haškog suda pozdravilo uhićenje Karadžića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo Haškog suda pozdravilo je uhićenje Radovana Karadžića kao prekretnicu u suradnji Srbije s Haškim sudom.

"Glavni tužitelj Serge Brammertz pozdravio je uhićenje Karadžića i čestitao Vijeću za nacionalnu sigurnost, akcijskom timu za praćenje haških bjegunaca i tužiteljstvu za ratne zločine u Beogradu na postignutoj prekretnici u suradnji sa sudom za Ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji", kazala je u telefonskoj izjavi za Hinu glasnogovornica Tužiteljstva Olga Kavran.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kraj suđenja U Beogradu oslobođeni Mladićevi pomagači Slika nije dostupna Rektorski zbor hrvatskih visokih učilišta 'Novim zakonima ne gubi se sveučilišna autonomija'

Uhićenje Karadžića, političkog čelnika bosanskih Srba optuženog za genocid , "veliki je događaj za međunarodnu pravdu", rekla je Kavran.

"Tužitelj Brammertz također je rekao da je "današnji dan vrlo značajan za žrtve koje su preko 10 godina čekale ovo uhićenje i da je to značajan dan za međunarodnu pravdu jer se sada jasno pokazuje da nitko nije izvan njezina domašaja".

Na pitanje treba li sada očekivati i skoro uhićenje Ratka Mladića, glasnogovornica Tužiteljstva je kazala kako se nada da će i on vrlo brzo biti uhićen.

Karadžić i Mladić, ratni politički i vojni čelnik bosanskih Srba optuženi za genocid i zločine protiv čovječnosti, najtraženiji su haški bjegunci, čije je 13-godišnje izbjegavanje međunarodne pravde, bacalo veliku sjenu na 15-godišnje djelovanje Haškog suda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene