Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravlje na prvom mjestu

Genijalna ideja iz britanske vlade: Od poduzetnika traže da zaposlenicima kupuju voće i daju kredite za bicikle

Biciklom na posao (Foto: Getty Images)
Biciklom na posao (Foto: Getty Images) Getty Images
Aktualno Galerija Matt Hancock (Foto: AFP) Matt Hancock (Foto: AFP) Foto: Afp Voće na radnom stolu (Foto: Getty Images) Voće na radnom stolu (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images Jabuka na sastanku (Foto: Getty Images) Jabuka na sastanku (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images Biciklom na posao (Foto: Getty Images) Biciklom na posao (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images +0 Biciklom na posao (Foto: Getty Images) Galerija 1/5 >>
Britansko ministarstvo zdravstva poziva kompanije da očuvaju zdravlje svojih zaposlenika, nudeći konkretne prijedloge poput – besplatnog voća i kredita za bicikle.

Ministar zdravstva Velike Britanije Matt Hancock u ponedjeljak će objaviti novu inicijativu na način da će pozvati poslodavce da naprave više za očuvanje zdravlja svojih zaposlenika, uključujući i više opće brige o radnicima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odraz novih svjetskih odnosa Dvije velike europske zemlje u lovu na kineske špijune: Situacija je sve ozbiljnija Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području"

''Poslodavci moraju biti više uključeni kada ljudima nije dobro'', rekao je za The Sunday Telegraph. Kao primjer je naveo tvrtku Rodda koja zapošljava 178 osoba i ulaže veliki napor za brigu o njima.

Njihove inicijative uključuju besplatno voće, savjetovanje, vrijeme za tugovanje i pravne savjete. A to su samo neke od dobrih praksi Rodde koje bi britanska vlada voljela vidjeti u ostalim tvrtkama.

Ranije ovog mjeseca ministar Hancock predložio je svima da sastanke održavaju dok stoje, umjesto da sjede. Rekao je da i sam ima stol koji se može podesiti da se na njemu radi i dok stoji. Kaže da se tako sagori i 50 kalorija više u jednom satu nego da radi dok sjedi.

''Radna mjesta mogu napraviti razliku: potičite stanke, ponudite stolove na kojima se može raditi uz stajanje. Ako održavate sastanke dok stojite, iz iskustva govorim da takvi sastanci traju kraće'', kazao je dodajući da je njegova poruka da je i kretanje lijek.

Aktualno Katastrofa na Siciliji: U poplavljenoj kući pronađena tijela majke, oca, djece i djeda i bake Poplava na Siciliji (Foto: AFP) - 1 Poplava na Siciliji (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp Poplava na Siciliji (Foto: AFP) - 4 Poplava na Siciliji (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp Poplava na Siciliji (Foto: AFP) - 5 Poplava na Siciliji (Foto: AFP) - 5 Foto: Afp Poplava na Siciliji (Foto: AFP) - 3 Poplava na Siciliji (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp Poplava na Siciliji (Foto: AFP) - 2 Poplava na Siciliji (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp +0 Poplava na Siciliji (Foto: AFP) - 6 Svijet Katastrofa na Siciliji: U poplavljenoj kući pronađena tijela majke, oca, djece i djeda i bake 1/6 >>


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene