Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neviđene temperature

U ovoj se zemlji svi pitaju - gdje je snijeg: "Pratim prognozu 55 godina, ovo je za mene šok"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Diljem Kanade, ogromne zemlje poznate po oštrim zimama i velikim količinama snijega, ljudi će se ovog Božića probuditi s jednostavnom mišlju: gdje je snijeg?

Naime, nema ga baš puno. Od obale do obale, od sjevera do juga, dijelovi zemlje koji bi trebali biti ledeno bijeli umjesto toga su zeleni i smeđi.

"Pratim vremensku prognozu 55 godina i nikada nisam vidio zimu kao ovogodišnjeg službenog prvog dana zime", rekao je David Phillips, iskusni klimatolog u saveznom ministarstvu okoliša.

"Ne izgleda kao zima, ne osjeća se kao zima, a ipak je zima. Mislim da je to za mene šok", dodao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija otvorena istraga Masovno trovanje na božićnom domjenku: Više od 700 osoba prijavilo simptome

Oko 75 posto Kanađana obično ima bijeli Božić, a sada je udio blizu nule.

Zime su obično najteže u pokrajinama koje nemaju izlaz na more kao što je Alberta, gdje često bude snijega i više od pet mjeseci.

No, u petak je u glavnom gradu Alberte Edmontonu zabilježena visoka temperatura od 7 stupnjeva Celzija, dok je prošle godine zabilježeno u tom razdoblju -28 stupnjeva Celzija.

Pročitajte i ovo Ruski Saramat Sotona 2 Putinov vrhovni general zadužen za oružje sudnjeg dana iznenada je uhićen u šokantnom skandalu

Dalje prema istoku u pokrajini Manitoba, ugodno vrijeme čak utječe i na grad Winnipeg, koji je tradicionalno toliko hladan u ovo doba godine da ga mještani zovu Winterpeg.

"Stvarno je blago, gotovo da nema snijega", rekla je Lynn Stadnyk koja živi u Winnipegu, ističući da još uvijek može vidjeti travu u susjedovom dvorištu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene