Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sotona 2

Putinov vrhovni general zadužen za oružje sudnjeg dana iznenada je uhićen u šokantnom skandalu

Ruski Saramat
Ruski Saramat Foto: Afp
Ruski general Oleg Frolov zadužen za zastrašujuće hipersonične nuklearne projektile "Sotona 2" uhićen je u dramatičnom skandalu koji potresa Moskvu.

Zamjenik generalnog direktora državne korporacije Roskosmos Oleg Frolov i dva biznismena uhićeni su zbog sumnje da su pronevjerili 435 milijuna rubalja namijenjenih kupnji opreme, objavio je ruski Istražni odbor u petak na Telegramu. Frolov je bio zadužen za razvoj nukleranih projektila "Sotona 2".

"Glavna uprava odbora istražuje kazneni predmet protiv zamjenika glavnog direktora za svemirske aktivnosti državne korporacije Roskosmos, Olega Frolova, individualnog poduzetnika i predstavnika komercijalne organizacije", navodi se u priopćenju koje prenosi Interfax.

Ruski Saramat Oleg Frolov (Foto: Platforma X)

Pročitajte i ovo Donald Trump izborni dužnosnici Američki mediji objavili prijelomne snimke Donalda Trumpa: Zbog telefonskog poziva podignuto 16 optužnica

Sva trojica su optužena za golemu prijevaru, navodi se.

"Prema istrazi, Frolov je koristio svoj ured za urotu s još dva sudionika u zločinu. Tijekom izvršenja ugovora ukrali su najmanje 435 milijuna rubalja javnih sredstava namijenjenih za kupnju opreme", izjavi rečeno.

"Sud je danas odobrio prijedlog istražitelja za određivanje pritvora optuženima. U sklopu kaznenog postupka provode se izvidi i radnje na utvrđivanju svih okolnosti kaznenog djela", navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija otvorena istraga Masovno trovanje na božićnom domjenku: Više od 700 osoba prijavilo simptome

Roskosmos je potvrdio Frolovljevo uhićenje.

"Državna korporacija Roskosmos potvrđuje pritvaranje Olega Frolova. Pojedinosti u vezi s optužnicom i istragama u sklopu kaznenog predmeta u nadležnosti su ruskog istražnog odbora", rekla je u petak tiskovna služba korporacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene