Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubio se s radara

Misteriozni nestanak leta MH370: Objavljen transkript razgovora kontrole leta s pilotom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malezijske vlasti objavile su transkript posljednje komunikacije između nestalog malezijskog zrakoplova i kontrole leta u Kuala Lumpuru.

Cijeli transkript razgovora između kontrole leta u Kuala Lumpuru sa pilotom i kopilotom zrakoplova, objavile su malezijske vlasti, javlja ST.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Laku noć, Malaysia 370' AUDIO Obavljena snimka razgovora posade nestalog MH370 i kontrole leta Slika nije dostupna Mijenjao visinu Pilot 'divljao' s Boeingom u zraku da bi izbjegao radare!

Iz transkripta ispisanog na dvije stranice, vidljivo je kako posljednje riječi upućene iz nestalog zrakoplova jesu: 'Laku noć Malaysan 370'.

Australski premijer: Možda ćemo tražiti dugo, ali mi ćemo to i činiti

Nakon početnih razmjena tehničkih informacija i uvjeta, pilot je dobio odobrenje za uzlijetanje. Razmjena informacija tehničkog tipa, s kontrolom leta, nastavila se sljedećih sat vremena.

Posljednja uputa dobivana od kontrole koja nadzire područje Lumpura dobivena je u 1:19 sati, kada su osoblju zrakoplova uputili da od nadalje kontaktiraju Ho Chi Minh, vijetnamsku kontrolu leta.

Podsjetimo, zrakoplov na letu MH370 malezijske aviokompanije, izgubio se s radara 8. ožujka, manje od sat vremena nakon polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking. U njemu je bilo 227 putnika i 12 članova posade. Avion je misteriozno nestao i od tada za njim intenzivno tragaju ekipe čak 26 zemalja.

Prema prvim informacijama, zrakoplov je naglo skrenuo s rute te je postojala sumnja da je namjerno skrenut sa zadanog kursa. Nije upućen nikakav poziv za pomoć, a sudbina zrakoplova predstavljala pravu zagonetku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene