Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrašnja 200 milijuna dolara

Gazprom smanjio isporuku plina Bjelorusiji za 60 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski plinski div Gazprom smanjio je isporuku plina Bjelorusiji za 60 posto, ali isporuka plina Europi nije dovedena u pitanje, izjavio je vlasnik tvrtke Aleksej Miller.

‘Bjeloruska strana ne poduzima ništa da plati svoj dug za isporuku ruskog plina. Od 23. lipnja 2010. ograničavamo isporuku ruskog plina Bjelorusiji za 60 posto’, izjavio je Miller.

Pročitajte i ovo Aleksandar Lukašenko Osebujni nastup VIDEO Lukašenko u trenirci cijepa drva i ruga se Europi: "Hajde, prijatelju! Spriječimo da Europa umre od hladnoće" Slika nije dostupna Plaćanje duga Bjelorusija ponovo prijeti suspenzijom tranzita plina

‘Isporuka ruskog plina preko bjeloruskog teritorija odvija se u potpunosti i korisnici neće imati nikakvih problema’, dodao je on. Približno šest posto ruskog plina koji troši Europa prolazi plinovodima smještenima u Bjelorusiji. 'Željeli bismo imati sigurnu opskrbu i također bismo željeli biti sigurni da nismo odsječeni od izvora energije, rekao je Jerzy Buzek, predsjednik Europskog parlamenta
 

>> Bjelorusija naredila prekid isporuke ruskog plina Europi

Ruski plin div već je smanjio isporuku Bjelorusiji za 15 posto u ponedjeljak, a potom za 30 posto u utorak. Kazao je da bi mogao ići do 85 posto ako izostane sporazum.

Dvije zemlje međusobno međusobno potražuju približno 200 milijuna dolara - Rusija za potrošeni plin, Bjelorusija za tranzit. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene