Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nudi se u medijima i na internetu

Benedikt XVI. poručio mladim katolicima da ljubav nije roba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. u subotu je, tijekom susreta s više desetaka tisuća mladih iz Talijanske katoličke akcije (ACI) na trgu Sv. Petra upozorio da je ljubav kakva se nudi putem medija i interneta svedena na običnu 'robu za razmjenu', prenose agencije.

'Ne možete i ne smijete se zadovoljiti ljubavlju svedenom na nešto poput robne razmjene, konzumirati je, ne poštujući pritom sebe ni druge, jer ste na taj način lišeni čistoće - a to nije sloboda', rekao je Papa odgovarajući na pitanje jednoga od sudionika.

Pročitajte i ovo Nina Skočak Skuplja potpise za kandidaturu Poznata tiktokerica želi u Europski parlament: "Na mojoj listi svi su mlađi od 30 godina" Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje

'Ljubav koju vam nude i predlažu putem medija i interneta, nije ljubav već egoizam - pruža vam trenutačnu emociju, a ne čini vas sretnim', kazao je. 'Naravno, živjeti ljubav na pravi, istinski način traži žrtvu.

Bez odricanja se na taj put nikada ne stiže. No siguran sam da ne prežete pred trudom koji je potrebno uložiti u istinsku ljubav - samo takva ljubav daje vam na kraju istinsku radost', rekao je papa Benedikt XVI. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene