Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vođa sam na svijetu

Bivši ministar: Imam dokaz da je Gadafi izdao naredbu za Lockerbie

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski čelnik Moamer Gadafi osobno je naredio atentat u Lockerbieju 1988., rekao je bivši libijski ministar pravosuđa Mustafa Abdel Džalil za švedski list Expressen.

'Imam dokaz da je Gadafi izdao naredbu za Lockerbie', rekao je ministar koji je u ponedjeljak podnio ostavku. U atentatu na Pan-Amov zrakoplov iznad Lockerbieja, u Škotskoj, za koji je 2001. osuđen Libijac Abdelbazet al-Megrahi, poginulo je 270 osoba, uglavnom Amerikanaca, 21. prosinca 1988.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze se nastavlja Povećan rizik Zabrinjavajuće upozorenje: "Cijeli Bliski istok mogao bi završiti u plamenu" Slika nije dostupna Pozdravio'hrabrost' škotske vlade Gadafi primio al-Megrahija i njegovu obitelj

>> Piloti protiv Gadafija: Odbili bombardirati Benghazi, srušili avion

'On (Moamer Gadafi) je naredio Megrahiju da to učini', rekao je Džalil, a navodi se na internetskoj stranici Expressena. Libijski čelnik se poslije zauzeo da Škotska oslobodi Al Megrahija, što se na koncu i dogodilo 20. kolovoza 2009. zbog zdravstvenih razloga, kako bi 'prikrio' svoju odgovornost, ocijenio je ministar na odlasku.

'Da bi to prikrio, učinio je sve što je bilo u njegovoj moći da se Megrahi vrati iz Škotske', kazao je. Al Megrahi, jedini osuđenik za atentat oslobođen je pošto mu je dijagnosticiran rak prostate zbog kojega su mu liječnici predviđali još tri mjeseca života. On je još živ, više od 18 mjeseci nakon trijumfalnog povratka u Libiju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene