Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nazvao ga sinom

Gadafi u pismu poželio Obami sreću na izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moamer Gadafi poslao je pismo američkom predsjedniku Baracku Obami i zatražio od njega da 'zaustavi nepravedni rat u Libiji'. Usput mu je zaželio puno sreće na predstojećim predsjedničkim izborima.

U pismu na tri stranice Gadafi je u jednom trenutku Obamu nazvao sinom, a poslije 'Baraka Hussein Abu oumama', Gadafi je u pismu zamolio Obamu da zadrži NATO izvan Libije i to u interesu svjetskog mira, prijateljstva i suradnje, kao i zbog ekonomskih interesa te rata protiv terorizma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kud mama i tata Clintonovi idu dalje: Nakon Billa i Hillary, na redu za politiku je kćer Chelsea Slika nije dostupna Imaju pravo na žalbu Libijski sud osudio na smrt Gadafijeva sina i 8 suradnika bivšeg diktatora

>> Gadafi poručio: U Libiji ostajem do kraja!

>> Obama ide po novi mandat 2012.

Prije Obame na pismo je reagirala državna tajnica Hillary Clinton kazavši da Gadafi treba odstupiti s vlasti i povući se iz borbe.'Mislim da nije nikakva tajna što se očekuje od Gadafija', poručila je Clinton.

'Vi ste dovoljno hrabar čovjek da znate prepoznati pogrešne akcije. NATO vodi nepravedan rat protiv malenog naroda u državi koja se razvija. Ova država je već bila podvrgnuta embargu i sankcijama, i pretrpjela je vojnu akciju za vrijeme Reagana. Kao što znate, demokracija i izgradnja civilnog društva ne može se postići projektilima ili podupiranjem Al Qaide u Bengaziju', zaključio je Gadafi u pismu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene