Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka libijskom narodu

Gadafi: Ja sam vođa revolucije i umrijet ću kao mučenik!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski vođa počeo je televizijsko obraćanje narodu. Tvrdi kako neće odstupiti, već da će tamo umrijeti kao mučenik.

'Slika Libije u očima svijeta je iskrivljena. Ja sam beduinski ratnik koji je donio slavu libijskom narodu', poručio je Gadafi.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Prizori na ulicama 16 ljudi ubijeno Izvanredno stanje u još jednoj zemlji! Na ulicama neredi, pljačke, ima mrtvih

>> Gadafija svi napuštaju: U Benghaziju dvije tisuće mrtvih?

'Ja sam vođa revolucije, a ne predsjednik koji mora otići. Neću otići iz Libije, umrijet ću ovdje kao mučenik', rekao je libijski čelnik na državnoj televiziji kako prenosi Reuters.

'Bande, štakori i plaćenici...'

'Mi Libijci oduprli smo se... SAD-u i Velikoj Britaniji u prošlosti, nećemo se predati', naglasio je Gadafi i za nemire okrivio mladež, koja prema njegovom mišljenju kopira događaje iz drugih arapskih zemalja. Istaknuo je kako silu još nije upotrijebio, ali ako zatreba, poručio je, učinit će i to.

Najavio je formiranje novih komiteta i općina, počevši od sutrašnjeg dana, što bi trebalo predstavljati reforme koje je ranije najavljivao. Pozvao je Libijce da izađu na ulice i daju mu podršku. Prosvjednike je opisao kao bande, štakore i plaćenike koji ne predstavljaju libijski narod.

'Oni Libiju žele pretvoriti u islamsku državu, novi Afganistan', rekao je Gadafi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene