Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrhunac još nije došao

Službene brojke: Od početka godine 800.000 ilegalnih ulazaka u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 800.000 "ilegalnih ulazaka" u Europsku uniju nabrojano je od početka godine, izjavio je Fabrice Leggeri, čelnik europske agencije za nadzor granica Frontex njemačkom dnevniku Bild od srijede.

Upozoravajući da priljev migranata u Europu vjerojatno još nije "dosegao svoj vrhunac", Farice Leggeri poziva europske države da smjeste u pritvor nesretne kandidate za azil kako bi ih "brzo" vratili u zemlju podrijetla.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rješavanje problema EUROPLJANI SVJESNI DA PROBLEM NEĆE SAMO NESTATI 'Migracijska kriza trajat će cijeli naraštaj' Slika nije dostupna Nova kritika EU Orban: Europa je na rubu anarhije

"Europske države moraju se pripremiti na ideju da nas čeka jako teška situacija sljedećih mjeseci", upozorava Leggeri podsjećajući da je Frontex zadužen za "nadzor" granica ali nema ovlasti odbijanja migranata.

ZARADA NA IZBJEGLICAMA Od elementarne nepogode do biznisa

Ocijenio je da prihvatni centri i centri za registraciju predviđeni na grčkim otocima i Siciliji neće smanjiti priljev izbjeglica jer ne dopuštaju "produljen boravak" na licu mjesta.

"Onaj koji je ušao ilegalno i nema nikakvo pravo na azil mora brzo biti vraćen u svoju zemlju", inzistirao je Leggeri ocjenjujući da EU treba "prihvatne strukture" gdje se migrante "po potrebi može pritvoriti". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene