Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Motoristi osvetnici

Bore se protiv nasilja, a na kraju su oni završili na sudu: "Rekli su da će ga zavezati i u gepeku prevesti preko granice"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Francuski motoristi koji se bore protiv zlostavljanja su optuženi za prijetnje ravnatelju i njegovu zamjeniku.

Vođe francuskog motorističkog kluba koji se bori protiv vršnjačkog nasilja su uhićene jer su prijetile ravnatelju i njegovu zamjeniku. Predsjednika kluba Black Shadow North WC i njegovu supruga ispitala je policija jer su, između ostalog, prijetili da će ih zavezati i u gepeku automobila prevesti u Belgiju, što oni poriču.

Do prijetnji je došlo nakon svađe među učenicima, objavio je tužiteljstvo. Prošlog je mjeseca majka učenice koja ide u školu u Auchelu prijavila da je njezino dijete maltretirano. Tenzije su ondje na vrhuncu jer sije djevojka iz susjedne u studenom zbog vršnjačkog nasilja oduzela život.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni zločini Užas na Bliskom istoku ne prestaje: Pregovara se o novom primirju, a mrtve je više teško i brojati

Tužitelji su objavili da je predsjednik motorističkog kluba otišao do škole kako bi tražio sankcije za navodne krivce. On i njegova supruga su navodno prijetili da će zbog nedjelovanja "doći s nekoliko desetaka motorista te ravnatelja i njegova zamjenika zavezati u gepek i prevesti preko granice s Belgijom", izvijestio je BBC.

Optuženi će pred sud izaći u ponedjeljak.

Spomenuti motoristički klub jedan je od nekoliko njih koji su u proteklih nekoliko godina kako bi upozorili na vršnjačko nasilje. Članovi kluba optužili su policiju i školske dužnosnike da ne rade dovoljno da bi se taj problem suzbio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene