Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijedlog zakona

Francuska želi najširu i najučinkovitiju zabranu vela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska vlada želi predložiti nacrt zakona kojim se predviđa 'najšira i najučinkovitija moguća zabrana vela', piše u pismu premijera Francoisa Fillona Državnom vijeću, objavljenom u petak.

Prije predlaganja tog nacrta zakona, Fillon se u petak obratio najvišoj francuskoj administrativnoj vlasti da predloži 'pravna rješenja' u tom smislu. Tri dana nakon zaključaka parlamentarne misije o burki i nikabu, premijer traži od Državnog vijeća da pruži 'pomoć vladi kako bi joj omogućilo pravno izricanje zabrinutosti nacionalnih predstavnika i hitno podnese parlamentu nacrt zakona o toj temi'.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

>> I Britanci protiv nošenja feredža

'Razmotrit ćete dakle pravna rješenja koja omogućuju da se dođe do zabrane nošenja vela za koju želim da bude najšira i najučinkovitija moguća', dodaje šef vlade. Ti zaključci, dodaje on, moraju mu biti podneseni 'prije kraja ožujka'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene