Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na oprezu

Francuska za Uskrs raspoređuje snage reda ispred svake crkve

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Od početka godine u Francuskoj su osujećena dva teroristička napada.

Francuski ministar unutarnjih Gérald Darmanin naredio je u četvrtak policijskim načelnicima da za vrijeme Uskrsa rasporede snage reda ispred svih katoličkih i protestantskih crkava.

 Darmanin je u SMS poruci policijskim načelnicima napisao da "vrlo visoka" razina terorističke prijetnje te "nastavak napetosti" na međunarodnoj sceni, a posebice s ratom u Gazi i napadom u Moskvi, "nalaže iznimnu budunost" tijekom uskrsnih blagdana ovaj vikend.

Pročitajte i ovo Predaja kandidacijskih lista za parlamentarne izbore Neki rokovi bliže se kraju Otkriva se sve više imena na listama: U DIP-u je gužva, Plenković obećao puno toga i ukazao se na TikToku, javio se Milanović...  

Također je dodao da je nužno uspostaviti "vizualnu kontrolu ljudi koji ulaze u vjerske objekte kako bi se otkrile sumnjive osobe" te da "posebnu pažnju treba posvetitu "vozilima stacioniranim uz blizini velikih okupljanja".

Darmanin je dao naputak "pojačane fizičke prisutnosti snaga reda ispred svake crkve ili (židovskog) hrama" od petka do kraja tjedna.

Pročitajte i ovo Autobus Flixbusa koji se prevrnuo u blizini Leipziga Utvrđuje se uzrok nesreće Protiv vozača Flixbusova autobusa vodi se istraga: Osumničen je za ubojstvo iz nehaja

Od početka godine u Francuskoj su osujećena dva napada. Nacionalno tužiteljstvo za terorizam je objavilo da se u jednom od tih napada radilo o "džihadističkoj ideologiji" usmjerenoj protiv katoličke ustanove.

Uskrs, koji slavi Kristovo uskrsnuće, je najveći kršćanski blagdan. Katolici i protestanti ga slave ovaj vikend, a pravoslavni vjernici 5. svibnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene