449336
449336
449336
449336
449336

KONAČAN PAD ISIS-a? Vojna velesila gomila teško naoružanje

Francuska razmješta teško naoružanje u Iraku, a stiže i nosač zrakoplova kako bi se ojačala potpora međunarodnih snaga iračkoj vojsci.

 
 
 
 
Nosač Charles de Gaulle (Foto: AFP)
Nosač Charles de Gaulle (Foto: AFP)

Iračka vojska i njezine elitne jedinice zauzele su pozicije 400 kilometara sjeverno od Bagdada te planiraju ponovno zauzeti Mosul i tako zadati konačan udarac Islamskoj državi.

'Odlučili smo ojačati našu podršku iračkim snagama ove jeseni s ciljem da opet zauzmu Mosul. U ovom trenutku naoružanje stiže vrlo blizu borbene crte', izjavio je francuski ministar obrane Jean-Yves Le Drian u Parizu.

Dodao je i kako će nosač zrakoplova Charles de Gaulle uskoro krenuti prema Bliskom istoku.

Francuska je prva zemlja koja se pridružila međunarodnoj koaliciji predvođenoj SAD-om u borbi protiv Islamske države u Iraku i Siriji, prenosi Business Insider.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se