Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gomilanje vojske

FOTO Priprema li se ovako Rusija za intervenciju na istoku Ukrajine?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednjih dana sve su snažnija upozorenja Ukrajine i zapadnih zemalja na moguću rusku intervenciju na istoku susjedne zemlje.

Prema tvrdnjama vlasti u Kijevu, Rusija na granici s Ukrajinom gomila vojsku.

Pročitajte i ovo Razoreno ukrajinsko selo Napeta situacija Rusija poslala upozorenje Europi i SAD-u: "Ako to učinite uslijedit će razarajuća osveta" Ruska vojska, ilustracija Stižu nove snage Mnogo Rusa posljednjih dana priključilo se vojsci: "Zbog ovog su željni osvete"

Tvrde kako je uz granicu raspoređeno 45 tisuća vojnika, 160 tenkova, 1.360 oklopnih vozila i 192 borbena zrakoplova.

I NATO je nedavno upozorio kako nema naznaka da Moskva povlači svoje snage te da postoji velika vjerojatnost ruske vojne intrevencije na istoku Ukrajine.

Izvanredni sastanak EU-a o Iraku i Ukrajini u petak

Izvanredni sastanak ministara vanjskih poslova EU-a posvećen krizi u Iraku održat će se u petak u Bruxellesu, objavila je u srijedu služba šefice europske diplomacije Catherine Ashton.

Na sastanku će biti riječi i o krizi u Ukrajini u koju bi u srijedu navečer trebao stići ruski humanitarni konvoj koji zabrinjava Zapad. Sastanak će početi u 12 sati po mjesnom vremenu i bit će prvi sastanak ministara vanjskih poslova EU-a od uvođenja strožih gospodarskih sankcija Rusiji.

Na sastanku je inzistirala Francuska, koja će uskoro poslati pomoć u naoružanju iračkim Kurdima.

Veleposlanici EU-a dogovorili su u utorak na izvanrednom sastanku u Bruxellesu "hitno jačanje koordinacije humanitarne pomoći i njezina slanja raseljenima" u Iraku, kao i da prepuštaju odluku o slanju pomoći o naoružanju Kurdima samim državama članicama. Neke države članice tomu se, naime, protive, dok druge podržavaju, poput Francuske, Italije i Češke. (D.B./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene