Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FOTO: Kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a iz doba kad je bila Miss

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Republikanska kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a Sarah Palin ili 'Sarah Barakuda', kako su je zvali u srednjoj školi, veoma je zanimljiva osoba.

Na natjecanju ljepote bila je Miss Wasille 1984. godine, te prva pratilja miss Aljaske, lovi ribe, jede burgere, a sada je i republikanska kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi gaf Sarah Palin saveznikom SAD-a proglasila Sjevernu Koreju Slika nije dostupna Visoke ambicije Sarah Palin: Pobijedit ću Baracka Obamu

Sarah Palin, 44-godišnja političarka u samo dvije godine napredovala je od gradonačelnice malog grada sa 6.500 stanovnika do kandidatkinje za potpredsjednicu najmoćnije države na svijetu. Prije toga bila je sportska novinarka na lokalnoj televizijskoj postaji.

>> McCain odabrao Sarah Palin za potpredsjedničkog kandidata

Majka petero djece, gospođa Palin nepoznata je široj američkoj javnosti, a mnogi Amerikanci njezino ime nisu ni čuli do jučer. Bila je kapetanica školske košarkaške momčadi zbog čega su je zvali 'Sarah Barakuda'.

Rat u Iraku za nju je osobna stvar – njezin najstariji sin priključio se američkoj vojsci prošle godine, a od sljedećeg će mjeseca služiti u Iraku. Najmlađi sin rođen je u travnju i ima Downov sindrom.

'Želim nekoga tko će mi pomoći da prodrmam Washington, netko s jakim principima, borbenim duhom i dubokim suosjećanjem', rekao je McCain kada je Palin predstavljao okupljenima u Ohioju.

'Nisam ušla u Vladu kako bi radila sigurne i lagane stvari', rekla je Palin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene