Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi gaf

Sarah Palin saveznikom SAD-a proglasila Sjevernu Koreju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sarah Palin izjavila je za TV mrežu Fox News kako SAD treba stati uz svog saveznika Sjevernu Koreju.

Nakon upozorenja voditelja Glena Becka ispravila se i rekla 'Južnu Koreju', ali na taj način podsjetila na gafove koje je radila tijekom kampanje za potpredsjednicu SAD-a 2008. godine. Kao komentatorica Fox Newsa angažirana je upravo iza ove kampanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivša prva dama u bolnici Barbara Bush operirala čir na želucu Slika nije dostupna Sarah Palin i princeza Diana su rođakinje?

>> Sarah Palin: Pobijedit ću Baracka Obamu

>> Palin: Ostavite se mojih grudi, spašavajte kitove ili već nešto...

Novi gaf republikanke Sarah Palin, koja je najavila kandidaturu za predsjednicu 2012., izazvao je buru u blogosferi, s liberalima koji su njezin odgovor istaknuli kao dokaz neiskustva u vansjkoj politici i konzervativcima koji su naglašavali da je riječ o pogrešci koju je odmah ispravila. Sama Palin još uvijek nije reagirala.

Tijekom kampanje 2008. brojnim gafovima Palin je otkrila kako iza njezine prostodušne konzervativne retorike stoji oskudno znanje i političko neiskustvo. Riječ je o političarki koja uživa nepodijeljenu potporu konzervativnog pučkog pokreta 'Tea Party' uz pomoć kojeg se vratila u žarište interesa američke javnosti s nedavnim kongresnim izborima. Dinamiku je održala i objavom knjige 'Amerika od srca: razmišljanja o obitelji, vjeri i zastavi', te emitiranjem serije 'Aljaska Sarah Palin'.

Njezina najavljena kandidatura za predsjednicu 2012. izazvala je nervozu među republikancima jer joj ankete daju najslabije izglede u ogledu s predsjednikom Barackom Obamom. I istraživanje sveučilišta Quinnipac predvidjelo joj je poraz od Obame s 48 prema 40 posto glasova.

Barbara Bush, supruga i majka dvojice bivših predsjednika SAD-a, izjavila je kako bi bilo najbolje da Palin ostane na Aljasci na što joj je ona uzvratila kako se 'većina Amerikanaca ne želi pomiriti s time da 'plava krv' nalazi i bira pobjednike, umjesto da dopusti natjecanju da odabere pobjednike'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene