Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove forenzičke metode

Krije li zavjesa odgovor na tajnu nestanka malene Maddie?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Forenzičari Scotland Yarda vjeruju da bi se na zavjesama još uvijek mogao nalaziti DNK otmičara Madelaine McCann koja je oteta 2007. u Portugalu kao trogodišnjakinja.

Forenzičari Scotland Yarda žele novom metodom analizirati zavjese koje su bile u sobi iz koje je nestala Madeleine McCann, trogodišnjakinja oteta 2007. u Portugalu.

Vjeruju da bi se na zavjesama još uvijek mogao nalaziti DNK njezinog otmičara. Scotland Yard također će ponovno pregledati 30 vlasi kose koje su također pronađene u apatmanu Ocean Club resorta u Praia da Luz. Koristit će genetičke i biološke metode za otkrivanje DNK koje su znatno napredovale od 2007. godine, piše Daily Mirror.

No, pristup dokaznim materijalima Scotland Yardu mora odobriti nadležno ministarstvo u Portugalu. Dokazi se čuvaju u gradu Coimbri, u Državnom institutu za forenzičku medicinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pucali na djecu Naoružana banda na motorima upala u školu i odvela više od 280 učenika: To područje kontrolira odcijepljena frakcija Boko Harama Peđa Grbin GRBIN UZVRAĆA UDARAC Prepirka oko slogana ide dalje: "Prije Grabar-Kitarović taj slogan je imao..."

Nakon 7 godina - Privedeni muškarci osumnjičeni za njezin nestanak

U Velikoj Britaniji svake godine u bazu se unese čak 400 tisuća novih uzoraka DNK što je dovelo i do većeg broja osuđujućih presuda, osobito za zločine koji su se dogodili posljednjih nekoliko godina. Zahvaljujući napretku tehnologije, DNK se danas može dobiti iz jedne jedine stanice, a za to se koriste i roboti.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene