Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi pregovori u Parizu

Ukrajinski separatisti kažu da povlače oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajina je u ponedjeljak objavila da neće povući teško oružje jer separatisti neprestano krše prekid vatre.

Proruski separatisti na istoku Ukrajine objavili su u utorak da počinju jednostrano povlačenje teškog naoružanja s linije bojišnice, dok su u Parizu počeli novi pregovori o prekidu vatre.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka iz Pariza: 'Pozivamo na strogu provedbu svih odredbi sporazuma iz Minska' Slika nije dostupna Jednoglasno Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo rezoluciju o Ukrajini

Samozvana Donecka Narodna Republika povući će 96 haubica, rekao je zamjenik ministra obrane i vojni glasnogovornik te oblasti Eduard Basurin, a prenijela pobunjenička Donecka novinska agencija.

Dodao je da su zadnjih nekoliko dana pobunjenici već povukli 20 komada teškog oružja.

'Tako apokaliptični scenarij malo je vjerojatan! Nadam se da se to nikada neće dogoditi'

Ukrajina je u ponedjeljak objavila da neće povući teško oružje jer separatisti neprestano krše prekid vatre. U utorak je središte vojnih operacija objavilo da su separatisti dvanaest puta otvorili vatru na ukrajinske položaje.

Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) koja nadgleda prekid vatre kaže kako ne može potvrditi ničije povlačenje oružja u zoni sukoba.

Teške optužbe: 'Izazvali su kaos kako bi mogli upravljati svjetskim tržištem'

Po sporazumu koji su u Minsku 12. veljače uz posredovanje Francuske i Njemačke potpisali Rusija, Ukrajina i separatisti povlačenje je trebalo početi prije više od tjedna, a odgađa se strane međusobno optužuju za kršenje primirja.

Ministri vanjskih poslova Ukrajine, Rusije, Francuske i Njemačke u utorak su u Parizu počeli još jedan krug razgovora o primirju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene