Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo kako rade

FBI objavio snimke ruskih špijuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
FBI je objavio Nadzorne snimke članova ruskog lanca 'špijuna spavača' u SAD-u.

Agencija AP objavila je spomenute snimke, na kojima je, između ostalih vidljiva i najpoznatija od tih špijuna - Anna Chapman.

Pročitajte i ovo Uhićenje atentatora na Volodimira Zelenskog Poklon Putinu FOTO U velikoj akciji uhićeni ukrajinski pukovnici: Planirali atentat na Zelenskog, ubacili krtice u njegov najuži tim Ruski portal; ilustracija - 3 Oglasila se Agencija za elektroničke medije Hibridna operacija zahvatila i Hrvatsku: "To je izrazito opasno, nameću ono što odgovara Rusiji"

Podsjetimo, vatrena 28-godišnjakinja kojoj su ruski mediji dali nadimak '90-60-90' postala je poznata nakon uhićenja u SAD-u u lipnju prošle godine. Pravno je zaštitila svoje ime i registrirala ga kao brand.

Chapman je kandidirana i za top poziciju u Mladoj gardi, organizaciji mladih koju spada pod stranku Ujedinjena Rusija Vladimira Putina. U veljači je izjavila da će se kandidirati na idućim izborima u regiji Volgograd.

Osim toga, Chapman je ispratila i astronaute koji su raketom Sojuz otputovali na Međunarodnu svemirsku stanicu u zemljinoj orbiti, zaposlila se kao savjetnica predsjednika uprave jedne ruske banke, dobila orden od predsjednika Medvedeva i fotografirala se u čipki za Maxim.

FBI-jeve snimke dio su akcije kodnog naziva 'Ghost Stories' i odnose se na nastojanja ruskog špijunskog lanca da se što više stopi s američkim društvom. Činjenica da su objavljene baš na Helloween, prema glasnogovorniku FBI-ja, sasvim je slučajna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene