Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moraju se ispričati Peruu

FOTO Pogledajte kakvu je glupost napravio Greenpeace!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvršni direktor Greenpeacea otputovat će u Peru kako bi se osobno ispričao.

Izvršni direktor Greenpeacea Kumi Naidoo otputovat će u Peru kako bi se osobno ispričao zbog podviga skupine koji je uključivao poznate Nazca linije. Aktivisti su naime ušli na strogo zabranjeno područje i pomoću slova napravljenih od tkanine ispisali poruku 'Vrijeme je za promjene. Budućnost je obnovljiva'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pričvrstili se lancima Uhićeni aktivisti Greenpeacea s vrha naftne platforme Slika nije dostupna Greenpeace upozorava Odjeveni ronili s figurama od betona

Peruanske vlasti poručile su da je podvig naudio arheološkom čudu, a iz Greenpeacea su poručili da su spremni prihvatiti posljedice. Visoki peruanski dužnosnik rekao je kako će vlada tražiti kaznene prijave protiv aktivista koji su navodno oštetili linije ostavljanjem otisaka stopala.

FOTO Arheolozi oduševljeni ovim otkrićem!

'U potpunosti razumijemo da ovo izgleda loše', poručila je organizacija koja planira u potpunosti surađivati s istražiteljima, te su spremni suočiti se s pravednim i razumnim posljedicama.

Akcija provedena u ponedjeljak imala je za cilj promovirati čistu energiju delegatima zemalja koji su sudjelovali na UN-ovim razgovorima o klimi u obližnjoj Limi. Međutim, organizacija je na kraju uvrijedila mnoge Peruance.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene