Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon obilne kiše

FOTO Velike poplave pogodile otočnu zemlju, policija evakuira ljude: "Nije sigurno ostati"

Poplave u Queenslandu - 3
Poplave u Queenslandu - 3 Afp
Aktualno Galerija Poplave u Queenslandu - 1 Poplave u Queenslandu - 1 Foto: Afp Poplave u Queenslandu - 2 Poplave u Queenslandu - 2 Foto: Afp Poplave u Queenslandu - 3 Poplave u Queenslandu - 3 Foto: Afp Poplave u Queenslandu - 4 Poplave u Queenslandu - 4 Foto: Afp +0 Poplave u Queenslandu - 5 Galerija 1/5 >>
Australska policija pozvala je stanovnike sjevernog grada Burketowna u državi Queensland na evakuaciju zbog teških poplava u regiji nakon višednevnih obilnih padalina.

Poplava u Burketownu, u zaljevu Carpentaria, najgora je dosad, s razinama rijeka koje su premašile razinu poplave od 6,78 metara izmjerenu u ožujku 2011., prema Uredu za meteorologiju australske vlade.

Zajednica u sjeverozapadnom Queenslandu nema struje, a gradski kanalizacijski sustavi su ugroženi, izvijestila je televizija ABC navodeći priopćenje policije Queenslanda.

Pročitajte i ovo Nevrijeme na Novom Zelandu - 3 Nevrijeme na Novom Zelandu VIDEO/FOTO Apokaliptične scene: Poplave, klizišta i evakuacije, proglašeno izvanredno stanje

"Nije sigurno ostati", stoji u priopćenju.

 

 

Oko polovice od 150 stanovnika zabačenog grada već je prebačeno na sigurno, prema izvješću, a pogođena su i druga područja.

Poplave su uslijedile nakon što je na tom području palo do 65 milimetara oborina u 48 sati do subote ujutro.

Pročitajte i ovo Snježna oluja pogodila Kaliforniju - 6 KAOS U PROMETU Snježna oluja pogodila i Kaliforniju: Više od 120.000 ljudi bez struje, u San Franciscu najniža tempeatura u 132 godine

Dodatni pljuskovi i grmljavinska nevremena predviđaju se za subotu iako je kiša općenito prestala padati na tom području, objavila je meteorološka agencija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene