Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puštena u kućni pritvor

Europska zastupnica optužena za korupciju: "Neću se vratiti u Grčku dok ne budem oslobođena"

Eva Kaili
Eva Kaili Foto: AFP/ European Parliament
Eva Kaili, europarlamentarka iz Grčke koja je bila potpredsjednica Europskog parlamenta do nedugo nakon uhićenja u istrazi o korupciji, kaže da se neće vratiti u Grčku prije nego što bude oslobođena.

"Ako ne uspijem uvjeriti belgijski pravosudni sustav u svoju nevinost, nikada se neću vratiti u domovinu", rekla je Eva Kaili za atenski tjednik To Vima u subotu.

Kaili je, kao posljednja pritvorena osumnjičenica u istrazi korupcije koja je potresla Europski parlament, u petak prebačena u kućni pritvor.

Kaili je privedena u prosincu zajedno s drugim bivšim i aktualnim zastupnicima pod optužbama za primanje mita od Katara i Maroka u zamjenu za utjecaj na parlament. Također ih se tereti i za pranje novca i članstvo u zločinačkoj organizaciji. Katar i Maroko poriču bilo kakvu krivnju.

''Nikada neću priznati da sam izdala ljude koji su me nagradili svojim glasom'', dodala je Kaili.

Pročitajte i ovo Eva Kaili POLITIKA I KORUPCIJA "Vjerovala sam ti, a ti si me izdao!": Bivša potpredsjednica Europskog parlamenta danas na sudu zbog afere Qatargate

Pročitajte i ovo Eva Kaili CURE NOVI DETALJI Dečko uhićene potpredsjednice Europskog parlamenta slomio se pred sudom i sve priznao: "Uzeo sam mito od Katra"

Prvu noć provela je u kućnom pritvoru s kćeri u svom stanu u Bruxellesu, rekao je u subotu njezin odvjetnik Mikalis Dimitrakopulos za atenski Skai TV.

"Ona se želi vratiti na sastanke Europskog parlamenta (nakon završetka pravnog postupka)", poručio je Dimitrakopulos.

Kaili će biti u kućnom pritvoru s elektronskom narukvicom.

Ostala četiri glavna osumnjičenika u ovom slučaju premještena su proteklih mjeseci u kućni pritvor. Belgijska policija je u prosincu objavila da je zaplijenila blizu 1,5 milijuna eura u racijama povezanima s istragom korupcije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene