Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlučili pomoći

Eurozona spašava Grčku s dodatnih 130 milijardi eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri financija država eurozone odlučili su Grčkoj pomoći sa 130 milijardi eura, javlja BBC. No, grčka im vlada u nedjelju mora prezentirati mjere štednje i reforme kojima će smanjiti dug. Naime, Grci moraju u proračunu za 2012. godinu uštedjeti 325 milijuna eura.

'Iako smo znatno napredovali u pregovorima koje smo imali proteklih dana, još uvijek nemamo sve potrebne elemente da bi odluke donijeli danas', rekao je premijer Luksemburga Jean-Claude Juncke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kronologija krize Eurozona: Godina napetosti, recesije, nesigurnosti, nezaposlenosti... Slika nije dostupna Nastavlja se pad u eurozoni Zabrinjavajuće: Usporava i najsnažnije europsko gospodarstvo - njemačko

Grčka će morati predstaviti mjere štednje i reforme koje će provesti kako bi u srijedu ministri eurozone definitivno mogli donijeti odluku o financijskoj pomoći.

Države eurozone ozbiljno razmišljaju o stvaranju novog, odvojenog računa za Grčku, koji bi blokirao dio državnih prihoda i na taj način garantirao da će se vraćati dug za kredite. (VLM Agencija)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene