Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

ništa od kolinja?

Širi se opaka bolest: "Čak idemo do takvih scenarija da će i cijela Hrvatska postati crvena zona"

Aktualno Galerija Krešimir Kuterovac i Marina Bešić Đukarić Krešimir Kuterovac i Marina Bešić Đukarić Foto: DNEVNIK.hr Krešimir Kuterovac, Udruga hrvatskih proizvođača svinja Krešimir Kuterovac, Udruga hrvatskih proizvođača svinja Foto: DNEVNIK.hr Marina Bešić Đukarić, reporterka Nove TV Marina Bešić Đukarić, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Novi slučajevi afričke svinjske kuge Galerija 1/4 >>
Afrička svinjska kuga proširila se do granica Osječko-baranjske županije. Danas je stočare pokušala umiriti ministrica. Rekla im je da će odštetu dobiti, ali ove godine od kolinja neće biti ništa.

Bolest je danas potvrđena i u Ivankovu, mjestu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, ali blizu granice s Osječko-baranjskom županijom, što znači da je afrička svinjska kuga stigla pred vrata đakovačkim farmama, rekla je reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

Razgovarala je s Krešimirom Kuterovcem iz Udruge hrvatskih proizvođača svinja koji je bio na sastanku s ministricom poljoprivrede.

"Bilo je burno isključivo iz tog razloga što nismo uspjeli zaustaviti širenje daljnje i jedno po jedno naselje nam pada pod mjere i to nikako nije dobro za budućnost svinjogojstva posebice za ovo što se približava Osječko-baranjskoj županiji", rekao je.

Pročitajte i ovo Ruski ministrar obrane Sergej Šojgu Ruski ministar obrane VIDEO Šojgu prvi put otkrio dokad će trajati "specijalna vojna operacija" u Ukrajini

"Pa vi imate jako velike proizvođače na đakovačkom području, a to je svega 5 km nakon granice i tu su posljedice doista nesagledive i teške. Čak idemo do takvih scenarija da će i cijela Hrvatska postati crvena zona što će nam opet stvoriti velike probleme u manipulaciji sa svinjama", dodao je.

Ministarstvo je danas najavilo moguća popuštanja kada je riječ o svinjokolji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potpuni horor Svjetski poznati stručnjak priznao silovanje pasa, dijelio i materijale o zlostavljanju djece: Njegovi zločini toliko su odvratni da je sudac pozvao javnost da napusti sudnicu

"Pa kod svinjokolje je stvar dosta jasna. Ne znam koliko smo je jasno prezentirali građanima. Znači iz zone ograničenja, svaka zona ograničenja ne može proizvoditi svinje, ali se može raditi tradicionalna prerada mesa. Meso koje se prerađuje tom gospodarstvu mora doći iz klaonice ili iz gospodarstva koje nije u zoni ograničenja. Prema tome, ako imate svoje svinje nećete ih moći zaklati čak niti ako ste kategorija 3, nego morate dovesti svinjske polovice izvan zone ograničenja", pojasnio je za kraj.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene