Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koliko će biti mrtvih?

Europa pripremljena za borbu protiv svinjske gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europa je dobro pripremljena za borbu protiv svinjske gripe, ali se ipak pretpostavlja da će biti smrtnih slučajeva, upozorio je u srijedu viši dužnosnik Europske komisije.

'Da, ljudi će umirati od te bolesti. Nije pitanje hoće li biti mrtvih, nego koliko će ih biti. Hoće li ih biti nekoliko stotina, tisuća ili deseci tisuća', rekao je Robert Madelin, zadužen za zdravstvenu i potrošačku politiku EK.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu"

>> WHO podigla razinu opasnosti na nivo

'Ne znamo koji će biti razmjeri pandemije, ali Europa je pripremljena bolje nego ikad', rekao je Madelin i dodao da Komisija na sastanku europskih ministara zdravstva u četvrtak neće tražiti zabranu putovanja u Meksiko i SAD. Umjesto toga putnici će dobiti upute o dodatnom oprezu. Madelin je dodao da će cjepivo biti spremno u Europi za 100 dana.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene