Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe za drogu

El Chapov sin izručen SAD-u! Naručio ubojstvo pjevačice koja je odbila nastupiti na njegovu vjenčanju

Ovidio Guzmán López
Ovidio Guzmán López Foto: Afp
Sin pritvorenog meksičkog narkobosa Joaquína El Chapa Guzmána, izručen je SAD-u zbog optužbi za drogu.

Sin zloglasnog narkobosa Joaquína El Chapa Guzmána izručen je SAD-u zbog optužbi za trgovinu drogom, rekao je američki državni odvjetnik.

Ovidio Guzmán osumnjičen je da je zajedno sa svojim bratom vodio moćni narkokartel Sinaloa koji je osnovao njegov otac. Također je optužen da je naručio ubojstvo pjevačice koja je odbila nastupiti na njegovu vjenčanju.

Uhićen je u siječnju u sjevernoj meksičkoj državi Sinaloi i otad je u pritvoru. "Ova je akcija najnoviji korak u nastojanju Ministarstva pravosuđa da napadne svaki aspekt operacija kartela", rekao je američki državni odvjetnik Merrick Garland u izjavi u vezi s izručenjem, piše BBC

"Borba protiv kartela uključivala je nevjerojatnu hrabrost policijskih snaga Sjedinjenih Država i pripadnika meksičke policije i vojske, od kojih su mnogi dali svoje živote u potrazi za pravdom."

Pročitajte i ovo Ramzan Kadirov Tvrde da je jako loše VIDEO Nakon ukrajinskih priča da je čečenski vođa u komi pojavila se zanimljiva snimka Ramzana Kadirova

Guzmán, poznat i kao El Ratón, uhićen je izvan grada Culiacána nakon šestomjesečne operacije nadzora.

U vatrenom okršaju koji je izbio poginulo je 29-ero ljudi, a članovi njegova kartela palili su autobuse i automobile kako bi blokirali pristupne ceste i spriječili policiju da dođe do grada.

Sljedećih 18 mjeseci skrivao se prije ponovnog uhićenja u siječnju 2023. godine. Kartel Sinaloa transnacionalna je kriminalna organizacija za koju američki službenici za provođenje zakona procjenjuju da je prokrijumčarila više od 1000 tona kokaina, marihuane, metamfetamina i heroina u SAD.

Pročitajte i ovo Ilustracija Laži i obmane Novi problemi za Booking.com, klijenti oštećeni za više tisuća eura: "Iako razumijemo frustraciju našeg partnera..."

Ubojice kartela otimale su, mučile i ubijale članove rivalskih bandi kako bi učvrstile svoju moć.

Članovi su također podmitili policajce i visokorangirane političare u Meksiku i diljem Srednje Amerike da zažmire na isporuke droge ili čak dojave kartelu o predstojećim racijama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene